Kredito unija “Saulėgrąža” tapo IBSA Europos golbolo čempionato pagrindine rėmėja

Kredito unija “Saulėgrąža” tapo didžiausio Lietuvoje vyksiančio parolimpinio sporto renginio – IBSA Europos golbolo čempionato – pagrindine rėmėja. Kredito unija suteikė paramą čempionatą organizuojančiai Lietuvos aklųjų sporto federacijai.

IBSA Europos golbolo čempionato metu liepos 8-11 dienomis Kaune bus iškovoti komandų kelialapiai į Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes. Lietuvos vyrų golbolo rinktinė sieks trečią kartą iš eilės apginti Europos čempionės vardą.

“Esame socialiai atsakinga organizacija ir mus domina sportas. Lietuva turi stiprią golbolo komandą. Ką tik vyrai sugrįžo iš Pasaulio žaidynių su aukso medaliais, yra daugkartiniai Europos ir pasaulio čempionai. Parolimpinio sporto pasaulyje jie puikiai reprezentuoja Lietuvą. Manau, įmonė privalo būti visuomenės narys ir vykdyti socialiai atsakingą veiklą. Mums svarbu, kaip mūsų šalis atrodo pasaulyje ir kokias vertybes skleidžiame“, – sprendimą paremti IBSA Europos golbolo čempionatą komentavo kredito unijos „Saulėgrąža“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius.

G. Piragius yra Vilniaus Vytauto Didžiojo LIONS klubo narys. Šis klubas jau daugiau kaip dešimt metų finansiškai remia Lietuvoje kasmet vykstantį aukščiausio lygio tarptautinį golbolo turnyrą Vilniaus Vytauto Didžiojo LIONS klubo taurei laimėti.

„Kredito unija „Saulėgrąža“ yra viena iš vos kelių įmonių, kurių vadovai labai greitai ir pozityviai sureagavo į mūsų kreipimąsi paremti. Be pakankamos privačių įmonių paramos organizuoti tokio aukšto lygio varžybas yra nuostolinga ir mums dar trūksta 8000 eurų. Kūno kultūros ir sporto departamentas ir Kauno miesto savivaldybė skiria lėšų čempionate dalyvausiančiai Lietuvos golbolo rinktinei, savanoriams, transportui, salės įrangai. Deja, šių lėšų nepakanka, kad kokybiškai suorganizuotume čempionatą, nors ir pripažįstama, kad tai yra didžiausias ir reikšmingiausias čempionatas Lietuvos parolimpinio sporto istorijoje“, – sakė Lietuvos aklųjų sporto federacijos (LASF) prezidentas Linas Balsys.

Antrus metus Vilniaus apskrityje veikianti kredito unija „Saulėgrąža“ teikia paskolas verslo pradžiai, verslui mažoms ir labai mažoms gamybos, prekybos, paslaugų įmonėms bei fiziniams asmenims, žemės ūkio bendrovėms ir ūkininkaujantiems; teikia kitas finansines paslaugas įmonėms ir privatiems asmenims.

Daugiau informacijos: Lietuvos aklųjų sporto federacijos prezidentas Linas Balsys, tel. 8 670 80735; Kredito unijos „Saulėgrąža“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius, tel. 8 687 38113.

Scroll to Top